Сфери на дейност

Работа в Германия, сфери на дейност, работни позиции- изсквания и условия

Позиции в промишлеността

Ако говорите немски език и имате професия в сферата на промишлеността, можете да започнете работа към немски работодатели веднага! Вашите умения, трудов стаж, квалификация и обарзование са ценни за всеки работодател, с който имаме договор за посредничество на квалифициран персонал.

Свободните работни позиции са в сферите на : хранително- вкусовата промишленост, производство, електротехника, автомобилостроене, металообработване, строителство, оператори на машини, стругари, фрезисти, заварчици, складови работници и много други.

Заплащането варира според опита между 9,50 евро/бруто/час до 15 евро/бруто/час.

……………………………………………………………

Позиции в сферата на здравеопазването

Клиники, старчески домове и болници в Германия търсят възможности за наемане на квалифициран персонал от източна Европа, с познания по немски език за здравни заведения.

Възможността за заетост в тази сфера изисква образование и квалификации като медицински сестри, опит и владеене на немски език минимум ниво А2 по европейската езикова рамка. Работодателите съдействат при намиране на квартира, както и за започване на езиков курс и признаване на дипломата според европейското законодателство.

Заплащането варира според квалификацията, опита и познанията по немски език, между 11,50 евро/бруто/час до 15 евро/бруто/час.

………………………………………………………………

Позиции в логистика и транспорт

Много логистични, транспортни и спедиторски фирми в Германия търсят шофьори всички категории, с опит и познания по немски език за територията на цяла Германия, вътрешни и международни превози, доставка на хранителни стоки и други.

Изисквания са средно образование, свидетелство за управление, СЕ категория, кандидатите с Модул 95 са с предимство, дигитална карта за тахограф, коректност.

Заплащането варира между 1800- 2100 евро/нето/месец.

………………………………………………………………..

 

Позиции в сферата на хотелиерство и ресторантьорство

Търсим персонал за 3- и 4- звездни хотели на територията на цяла Германия.

Позициите са за готвачи/ки, сервитьори/ки, бармани/ки, обслужващ персонал, камериерки, рецепционисти/ки.

Изисквания са опит, отговорност и познания по немски език според позицията мин. Ниво А2 до С1.

Заплащането варира според позицията и опита между 1400- 1800 евро/бруто/месец с осигурена квартира за персонал към хотела.